latinica  ћирилица
11/09/2024 |  09:30 | Autor: SRNA

Za osam mjeseci 157.000 turista u Trebinju, i ova godina rekordna

U Trebinju je registrovano 157.000 noćenja u prethodnih osam mjeseci, što govori o tome da će i ova godina biti istorijska i rekordna, rekao je portparol Turističke organizacije u ovom gradu Nikola Kokić.
Arslanagića most, Trebinje - Foto: RTRS
Arslanagića most, TrebinjeFoto: RTRS

Kokić je istakao da je od maja do septembra zabilježeno 100.000 noćenja, a samo u avgustu 27.000, za 4.000 više nego prošle godine.

- Nemamo dilemu da će ova godina biti još jedna istorijska rekordna od kad se bilježi turistički promet u Trebinju, ako pravimo komparaciju sa 2023. godinom koja je bila rekordna, a u kojoj je zabilježeno 201.000 noćenja - dodao je Kokić.

Kad je riječ o turistima koji dolaze u Trebinje, Kokić je naveo da su to dominantno gosti iz regiona, pri čemu turisti iz Srbije čine 45 odsto učešća u turističkom prometu.

- Tu su i turisti iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Grčke, a pojavila su se nova tržišta kao što su Holandija, Kina, Španija, Sjeverna Makedonija. Izuzetno smo zadovoljni ljetnjom turističkom sezonom - rekao je Kokić za Srnu.

On je dodao da je akcenat Gradske uprave, Turističke organizacije, ali i svih iz turističke privrede da se obogaćuje turistička ponuda.

- Ove godine je dominantan vidikovac iznad Trebinja koji je dodatno obogatio ponudu našeg grada. Mostovi u centru su dekorativno osvijetljeni, što je svakako doprinijelo novoj dimenziji grada - rekao je Kokić za Srnu.

On je napomenuo da se grad trudi da svake godine i u javnoj i privatnoj inicijativi ponudi nešto novo za turiste, kako bi Trebinje i dalje ostalo zanimljiva turistička destinacija svima koji dolaze u najjužniji grad Srpske.