latinica  ћирилица
11/09/2024 |  09:37 ⇒ 09:38 | Autor: RTRS

Argentinac Maurisio Poketino novi selektor fudbalske reprezentacije SAD

Argentinski trener Maurisio Poketino zvanično je danas imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.
Maurisio Početino (foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY) -
Maurisio Početino (foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY)

U saopštenju Fudbalskog saveza SAD se ne navode detalji ugovora. Američki mediji prenose da će Poketino da bude selektor SAD do kraja Svjetskog prvenstva, koje će biti održano 2026. godine.

- Odluka da preuzmem američku reprezentaciju nije bila samo zbog fudbala, već i zbog puta na kome se nalazi ova selekcija. Energija, strast i glad da ovde postignem nešto zaista istorijsko. To su stvari koje su me inspirisale. Vidim grupu igrača, koji su puni talenta i potencijala, a zajedno ćemo da izgradimo nešto posebno - rekao je Poketino, koji je ranije trenirao Espanjol, Sautempton, Totenhem, Pari Sen Žermen i Čelsi.

Reprezentacija SAD je bila bez selektora od 11. jula ove godine, pošto je Greg Berhalter dobio otkaz poslije neuspjeha na Kupu Amerike. Za privremenog selektora bio je imenovan Majk Varas, koji je predvodio reprezentaciju SAD na prijateljskim mečevima protiv Kanade i Novog Zelanda.

Svjetsko prvenstvo 2026. će biti održano u SAD, Kanadi i Meksiku.