latinica  ћирилица
11/09/2024 |  10:59 ⇒ 11:00 | Autor: TANЈUG

Protest porodica uhapšenih srpskih mladića ispred policijske stanice u KiM

Članovi porodica, prijatelji i građani okupili su se jutros na protestu ispred policijske stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zahtijevajući puštanje na slobodu četvorice srpskih mladića uhapšenih u utorak.
Protest na KiM (Foto: TANJUG/ STR) -
Protest na KiM (Foto: TANJUG/ STR)

Okupljeni svoje nezadovoljstvo iskazuju duvanjem u pištaljke, uz povike "Pustite nam djecu!" a istakli su i transparente "Policija Kurtilenda" i "Da li je EU zabrinuta?"

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u utorak oko ponoći je tzv. kosovska policija uhapsila četiri mladića srpske nacionalnosti, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje u navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama može se vidjeti kako puškom naoružani pripadnik tzv. kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića.

Otac jednog uhapšenih mladića Srđan Јović ispričao je juče da su njegovom sinu prilikom hapšenja pripadnici kosovske policije naneli povrede, a da se sada nalazi u stanici u južnom dijelu grada.

- Oni su odvedeni u policijsku stanicu u južni dio, određen im je pritvor. Angažovali smo advokata Јelenu Krivokapić i sada čekamo da ga vode kod tužioca. Sa sinom nisam bio u kontaktu. Advokat je porazgovarala i kaže da ima rane po tijelu, ima povrede. Vidjećemo koliko je to ozbiljno. Čekamo izjavu - rekao je Јović u utorak.

On je dodao da je njegov sin takođe rekao advokatu da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret i da je prije brutalnog hapšen i fizičkog nasrtaja na njih bilo samo verbalnog konflikta.