latinica  ћирилица
11/09/2024 |  12:34 ⇒ 13:06 | Autor: TANЈUG

Troicki: Želimo da pobijedimo Grčku i da se vratimo tamo gdje pripadamo

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki izjavio je danas u Beogradu da je njegov tim motivisan pred duel sa Grčkom u Dejvis kupu.
Viktor Troicki (foto: arhiva/EPA-EFE/Kai Foersterling) -
Viktor Troicki (foto: arhiva/EPA-EFE/Kai Foersterling)

​​​Teniska reprezentacija Srbije dočekaće 14. i 15. septembra u Beogradu selekciju Grčke u meču Dejvis kupa Svjetske grupe I.

- Trenutno me ništa ne brine, momci su svi tu na okupu, nedostaje nam Laslo Đere. Želimo da popravimo gorak ukus iz Kraljeva kada smo izgubili od Slovačke. Želimo da pobijedimo i da se vratimo tamo gdje pripadamo. Јoš uvijek želimo taj najveći korak. Momci su tu. I pored teške sezone motivisani su da igraju za Srbiju bez obzira na protivnika - izjavio je Troicki.

Troicki je istakao da US Open nije bio uspješan za srpske tenisere, ali je dodao da oni imaju motivaciju da igraju za reprezentaciju.

- Novak Đoković je rano ispao, Miomir Kecmanović je mogao da prođe, Dušan Lajović je imao teškog protivnika. Hamad Međedović se kvalifikovao za glavni žrijeb, ali je mogao bolje da odigra. Svi oni imaju motivaciju. Novak je tu sa nama uprkos neuspješne Grend slem sezone, ali je osvojio zlatnu medalju na OI, koju je htio. Đoković se odazvao pozivu da igra za Srbiju i pored toga što je protivnik oslabljen - dodao je selektor Srbije.

On je poručio da se ekipa raduje što će igrati u Beogradu.

- Svi smo se poželjeli Beograda, žao mi je što smo u Kraljevu poraženi. Hala Pionir je naš novi početak, ovde smo bili uspješni kada smo igrali, nadam se da ćemo da pobijedimo - ocijenio je selektor Srbije.

Za Dejvis kup reprezentaciju Grčke neće igrati Stefanos Cicipas.

-Njima nije tu Cicipas, fokus je na nama, favoriti smo. Nećemo da ih potcijenimo, ulazimo maksimalno u meč. Odradićemo dobar skauting - izjavio je Troicki.