latinica  ћирилица
11/09/2024 |  12:52 | Autor: SRNA

Vučić-Hercog: Poštovati međunarodno pravo u vezi sa Kosmetom (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je danas predsjednika Izraela Isaka Hercoga o situaciji na Kosovu i Metohiji i potrebi da se u vezi sa ovim pitanjem poštuju međunarodno i javno pravo i povelje UN, te zahvalio toj zemlji što nije podržala rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.
Vučić i Hercog (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Vučić i Hercog (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- To je za nas od izuzetnog značaja - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je naveo da ga je Hercog upoznao o situaciji u Izraelu i na Bliskom istoku.

Predsjednik Srbije je rekao da su odnosi dvije zemlje veoma dobri i da se stalno radi na njihovom unapređenju, te ukazao na potrebu da što prije bude potpisan sporazum o slobodnoj trgovini na obostranu korist.

Vučić je ukazao na to da postoji ogroman prostor za saradnju u inovacionom eko-sistemu, u prehrambenom sektoru, za nova izraelska ulaganja i zahvalio Hercogu za podršku koju Izrael pruža organizovanju "Ekspa".

On je istakao da je ponosan što u Beogradu i Srbiji ne postoje nikakvi ispadi antisemitizma i što se ovdašnja jevrejska zajednica osjeća sigurno i dobro kao i izraelski timovi koji zbog situacije u Izraelu sportske utakmice igraju u Srbiji.

Vučić i Hercog su zajedno sa majkom Alena Ohela, koji je otet na početku rata u Gazi a koji je i srpski državljanin, uputili apel svima koji mogu uticati na to da on bude oslobođen.