latinica  ћирилица
11/09/2024 |  13:23 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Višković: Uvođenje sistema upozoravanja građana na nepogode SMS-om bilo bi korisno

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zanimljiva ideja o uvođenju sistema za prenošenje informacija građanima o opasnosti od elementarne nepogode putem SMS-a i da će Vlada razmotriti koliko košta i kakvu infrastrukturu posjeduje Srpska kako bi mogla to da primjenjuje.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

- Ako vam je, evo sad govorim napamet, automobil na otvorenom ispod nekog drveta, zašto ga na vrijeme ne bi preparkirali na neko drugo mjesto, da se ne bi, kao što se dešavalo, polomilo drvo i uništilo automobil - rekao je Višković u Bratuncu.

Kaže da bi te stvari svakako mogle biti prihvatljive za Vladu Republike Srpske i sigurno će biti razmotreno o kakvom sistemu se radi.

Višković je upitao zašto Republika Srpska ne bi primjenjivala sve te sisteme koje koristi neko drugi, a koji će ljude blagovremeno upozoriti da zaštite svoju imovinu na vrijeme.

- Znate da smo mi poslije Srbije krenuli u sistem "Pronađi me" da u vrlo kratkom vremenu upravo preko SMS poruka, društvenih mreža, javni emitera, animiramo javnost kako bi u što kratkim vremenu pronašli nestalu djecu - napomenuo je Višković.