latinica  ћирилица
11/09/2024 |  13:52 ⇒ 13:53 | Autor: SRNA

Odbor za pomoć Srbima na KiM: Pokrenuta humanitarna akcija "Obradujmo vršnjake"

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji danas je preko svih osnovnih i srednjih škola Republike Srpske pokrenuo humanitarnu akciju "Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji" s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za srpsku djecu, mlade sa poteškoćama u razvoju i višečlane srpske porodice.
Odbor za pomoć KiM - Foto: RTRS
Odbor za pomoć KiMFoto: RTRS

Predsjednik ovog organizacije Milorad Arlov rekao je Srni da su kao i proteklih godina uputili dopis svim osnovnim i srednjim školama Republike Srpske da učenici podrže ovu akciju doniranjem jedne ili više KM.

- Već prvi dan dobili smo potvrdu učešća osnovnih škola iz Šamca, Modriče, Ugljevika. Očekujemo podršku mnogih škola kao i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske koje nam pomaže u svim velikim humanim projektima kao što su "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", izgradnja Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici - istakao je Arlov.

On je dodao da je proteklih godina ovu posebnu i veliku akciju podržalo oko 160 osnovnih i srednjih škola sa više od 100.000 učenika i prosvjetnih radnika.

- Od Nikoljdana do Svetog Save poklon paketićima đaka iz cijele Republike Srpske obradovaćemo srpsku djecu na Kosovu i Metohiji. Јedan dio sredstava usmjerićemo prema djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju za opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Arlov.

On je danas pozvao sve humane ljude, škole i institucije da pomognu svojim skromnim, ali velikim donacijama srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Zainteresovani sredstva mogu uplatiti i na žiro-račun Odbora 5551000034196445 kod Nove banke.

Arlov je danas apelovao da kosovska policija svoju silu ne ispoljava na srpskoj djeci i omladini, kao što se događa ovih dana u Kosovskoj Mitrovici, te da budu oslobođeno četvorica srpskih mladića.

- Sav srpski narod ma gdje živio mora biti ponosan, zahvalan, cijeniti i poštovati mukotrpnost i volju Srba da u ovakvim uslovima života i presije žele ostati na svojim ognjištima na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.