latinica  ћирилица
11/09/2024 |  14:48 | Autor: SRNA

Košarac: Dan formiranja skupštine uvrstiti u kalendar važnih datuma

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministar Staša Košarac rekao je da podržava inicijativu Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" da se 24. oktobar uvrsti u kalendar obilježavanja važnih datuma Srpske, s obzirom na to da je tog datuma formirana Skupština srpskoga naroda.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Košarac je napomenuo da je Skupština srpskog naroda od dana formiranja na adekvatan, ustavan i civilizovan način donosila značajne odluke za Republiku Srpsku, za srpski narod i sve građane u Srpskoj.

- Mislim da mlađi naraštaji moraju biti ponosni na tadašnju generaciju, danas stvaraoce, s obzirom na činjenicu su imali viziju da se u miru na demokratski način stvori Republika Srpska kao odgovor na sve težnje koje su promovisali tada Alija Izetbegović i neki drugi u BiH, a to je značilo nestanak srpskoga naroda sa ovih prostora - napisao je Košarac na Instagramu nakon posjete Asocijaciji i sastanka sa nekadašnjim predsjednikom Narodne skupštine Srpske Draganom Kalinićem.

Košarac je poručio da mlađe generacije treba da odaju posebnu zahvalnost Asocijaciji i stvaraocima, kao i vojnicima i Vojsci Republike Srpske koja je odbranila Srpsku.

- Mislim da je značajno da se motivišemo, kao što su bile motivisane te strukture na očuvanju Republike Srpske, njenih institucija, ustavnog kapaciteta, da štitimo i čuvamo Srpsku i njene institucije - naveo je Košarac.