latinica  ћирилица
11/09/2024 |  16:37 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Krupa na Uni: Stvoriti uslove da boračka populacija živi bolje (VIDEO)

Krupa na Uni je u grupi izrazito nerazvijenih lokalnih zajednica, stoga pomoć Vlade Srpske opštini i Boračkoj organizaciji mnogo znači, istaknuto je ovo tokom boravka resornog ministra Danijela Egića i ovoj opštini.
Egić u Krupi na Uni - Foto: RTRS
Egić u Krupi na UniFoto: RTRS

On je naveo da je sa načelnikom opštine Krupa na Uni Mladenom Kljajićem i predsjednikom opštinske Boračke organizacije Miloradom Kovačevićem dogovoreno da Ministarstvo pomogne obnovu sppomen-obilježja za poginule borce Vojske Republike Srpske, te da se obezbijedi novčana pomoć demobilisanim borcima kojima je to potrebno.

Egić je rekao da lično nije zadovoljan koliko se rubnim opštinama poklanja pažnje.

- Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite će uložiti dodatne napore da se stvore uslovi da, prije svega boračka populacija bolje živi i da se sva moguća pomoć usmjeri u ove lokalne zajednice - naglasio je Egić.

On je napomenuo da je Ministarstvo rada i boračko-invaliske zaštite u protekle četiri godine posredstvom Zavoda za zapošljavanje kroz programe zapošljavanja zaposlilo 20 lica iz ove opštine za šta je izdvojeno oko 150.000 KM.

- Preko Fonda za profesionalnu rehabilitaciju invalida podržano je zapošljavanje pet lica, za šta je izdvojeno oko 19.000 KM - istakao je Egić.

Dodao je da su obezbijeđene jednokratne pomoći socijalno ugroženim demobilisanim borcima.

Kljajić je rekao da je danas razgovarano o pomoći demobilisanim borcima koji žive na području ove lokalne zajednice, kao i pripadnicima Krupske brigade koji sada žive na teritoriji Federacije BiH.

- To je pitanje liječenja i banjske rehabilitacije. Drago nam je da je dogovoreno uređenje spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske. Potrebno je i uređenje spomen-sobe - rekao je Kljajić.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Milorad Kovačević rekao je da ova organizacija pomaže demobilisanim borcima u skladu sa mogućnostima što nije dovoljno.