latinica  ћирилица
11/09/2024 |  21:46 ⇒ 21:46 | Autor: RTRS

Đokić: Prioritet društveni i privredni rast Srpske s ciljem njenog ekonomskog jačanja

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je večeras u Doboju da je društveni i privredni rast Republike Srpske prioritetni zadatak ove partije u narednom četvorogodišnjem mandatu, u čemu važnu ulogu imaju lokalne zajednice.
Socijalistička partija u Doboju - Foto: RTRS
Socijalistička partija u DobojuFoto: RTRS

Đokić je istakao da je Republici Srpskoj neophodan intenzivan privredni razvoj jer je ekonomski rast preduslov održivosti Srpske.

- To mislim i na grad Doboj koji ima rezultate u razvoju, posebno u razvoju infrastrukture,prije svega stambene. Gradi se. Dosta stambenih objekata je već izgrađeno, ali privredni život Doboja nije ni blizu dostigao onakav nivo neophodan za stabilan i prosperitetan život - rekao je Đokić.

Otvorićemo u gradu Doboju prvi dječiji kamp i Omladinski centar Republike Srpske, rekao je u Doboju nosilac liste SP za odbornika u SG Vedran Gligorić.

- Sve što radimo je u namjeri da mladi ljudi ostanu ovdje. Želimo da pokreneno ponovo "Bosanku", fabriku za preradu i otkup voća i povrća, takođe želimo da uredimo grad Doboj da bude ljepši, obećavamo da ćemo napraviti šetalište pored Bosne, od ušća Usore do ušća Spreče - naveo je Gligorić.