latinica  ћирилица
11/09/2024 |  22:05 ⇒ 22:11 | Autor: TANЈUG

Havaji najsrećnija savezna država u Americi

Havaji su ove godine najsrećnija američka savezna država, prema godišnjem rangiranju veb-stranice za lične finansije Volet hab (Vallet Hub).
Havaji (Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT) -
Havaji (Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT)

Na osnovu tih istraživanja, ova pacifička američka država imala je najnižu stopu depresije u SAD, a 86 odsto njenih odraslih žitelja izjavilo je da su dobrog ili solidnog zdravlja, prenio je Si-En-Bi-Si.

Pored toga, Havaji su imali jednu od najnižih stopa nezaposlenosti i drugi najveći udio domaćinstava sa godišnjim prihodom iznad 75.000 dolara.

Najsrećnije države su one koje pružaju natprosečan kvalitet života u širokom spektru oblasti, od jake državne ekonomije i visokokvalitetne nege fizičkog i mentalnog zdravlja do adekvatne količine slobodnog i lijepog vremena.

Da bi se utvrdilo gde su ljudi koji žive u Americi najsrećniji, Volet hab je uporedio u 50 država više od 30 pokazatelja u tri ključne kategorije: emocionalno i fizičko blagostanje, uslovi za rad i zajednica i okruženje.

Kalifornija i Florida, dvije države koje su obično sinonim za lijepo vreme tokom cijele godine i odlazak u penziju, rangirane su tek na 13. mjestu, odnosno 14. mjestu.

Prošle godine Јuta je bila najsrećnija država u Americi.