latinica  ћирилица
11/09/2024 |  22:38 ⇒ 22:56 | Autor: RTRS

Cvijanović: Imaćemo odgovor ako Šmit nametne zakon o imovini (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanovićeva izjavila je u Teleringu da će Republika Srpska imati adekvatan odgovor ukoliko Kristijan Šmit nametne zakon o imovini, ali da je rano o tome govoriti.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je istakla da bi za BiH bilo veoma dobro, da on kao stranac ne radi ništa i da ne uzurpira ovlaštenja demokratski izabranim institucijama.

- Da misli dobro BiH vjerovatno bi zauzeo drugačiji pristup, kao i oni koji ga savjetuju i ohrabruju da bude takav. Ali, ja ne smatram da on misli dobro BiH, bez obzira na priče i fraze koje širi okolo - rekla je Cvijanović.

Smatra da je neprihvatljivo za budućnost BiH da stranac može da uzurpira unutrašnje odnose demokratski izabranih institucija i da mu se dozvoli da on nešto rješava.

- Svijet jeste borilište, političko, geopolitičko, finansijsko, ali mislim da treba da njegujemo svijest i ukazujemo na to da je najzdravije za BiH i njenu budućnost da se poštuju odluke ljudi koji se nalaze na čelu njenih institucija - rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da nisu dobri obračuni stranih faktora sa domaćim političkim liderima koji su demokratski, legalno i legitimno izabrani na izborima od građana, te da nije normalno da im stranci otvoreno šalju poruke - ovo smijete, ovo ne smijete.

- Šta će nam onda izbori ako dođe i interveniše taj nelegalni Kristijan Šmit i ne znam ko je prije bio? Za mene je normalno kad sjedim sa svojim kolegom, bio on Srbin, Hrvat, Bošnjak, Italijan ili Ukrajinac koji živi u Srpskoj. Ako želimo zajedno da rješavamo stvari bez nametanja, onda smo ih riješili, a sve s ciljem da ih ne ostavljamo otvorene i neriješene budućim generacijama, jer su ranije nekad često dolazile na naplatu i značile nešto loše - rekla je Cvijanović.