latinica  ћирилица
12/09/2024 |  07:50 ⇒ 09:23 | Autor: RTRS

Јovanović: Na Međunarodnom sajmu u Solunu Srpska predstavila svoje potencijale (VIDEO)

Investicione mogućnosti i projekti Republike Srpske, predstavljeni su na 88. Međunarodnom sajmu u Solunu i zahvaljujući Predstavništvu Srpske u Solunu, na sajmu je bio obezbijeđen privredni kutak Srpske, rekla je u Јutarnjem programu Јelena Јovanović, šef Predstavništva Republike Srpske.
Јelena Јovanović - Foto: RTRS
Јelena ЈovanovićFoto: RTRS

Istakla je da je partner sajma ove godine bila Njemačka, a predstavljanje i izlaganje na sajmu organizovano je u saradnji sa "BLP Global Consulting".

- Na sajmu se predstavilo preko 1.300 izlagača, sa preko 30 različitih zemalja - navela je on i dodala da je ovo jedan od najboljih načina gdje mogu da se ostvare različiti kontakti.

Podsjetila je da se Republika Srpska i prije dvije godine predstavila sa IRB-om i da su upravo tu ostvareni i prvi kontakti.

- Ove godine Republika Srpska se predstavila na sajmu sa više od 10 kompanija - tekstilne, drvne, prehrambene i došlo je i do konkretnih dogovora. Prilikom svih sastanaka predstavili smo i mogućnost dolaska u Republiku Srpsku, kao i da samim predstavljanjem Srpska postaje vidljivija - dodala je ona.

Kada je riječ o zainteresovanosti Grka za ulaganje u Srpsku, Јovanovićeva je navela da je "naša najveća šansa i da je sam fokus na obnovljivoj, zelenoj enegriji.

- S obzirom da tu imamo velike potencijale, to može biti naša velika šansa, ako izumemo ono na šta su Grci zainteresovani, a to su drvna i teška industrija - rekla je ona.