latinica  ћирилица
12/09/2024 |  11:45 | Autor: TANЈUG

Vučić: EU i zemlje članice da se hitno suprostave samovolji Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelea Žiofrea, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i tom prilikom je pozvao EU i zemlje članice da se hitno i kroz konkretan angažman suprotstave samovolji Prištine.
Aleksandar Vučić  (Foto:EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC) -
Aleksandar Vučić (Foto:EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC)

- Sa ambasadorom Žiofreom razgovarao sam o situaciji na Kosovu i Metohiji, odnosima Srbije i EU, kao i o koracima koje preduzimamo u cilju napretka na našem evropskom putu. Pozvao sam EU i zemlje članice da se hitno i kroz konkretan angažman suprotstave samovolji Prištine, koja ugrožava bezbjednost srpskog naroda i stabilnost cijelog regiona - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Naveo je da je zahvalio ambasadoru na svemu što EU radi, posebno u oblasti investicija, ekonomskih i društvenih integracija i podrške našim reformama.

- U fokusu razgovora bila je realizacija projekata predviđenih evropskim Planom rasta za Zapadni Balkan, koji bi trebalo da u mnogome doprinese približavanju regiona i EU i boljem životu svih naših građana - dodao je Vučić.