latinica  ћирилица
12/09/2024 |  15:01 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Stručno usavršavanje troje ljekara iz Bolnice "Srbija" u Istanbulu (VIDEO)

Direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija i direktor preduzeća "Radis" iz Istočnog Sarajeva Igor Dragutinović potpisali su ugovor, prema kojem će ovo preduzeće finansirati troškove stručnog usavršavanja troje ljekara ove zdravstvene ustanove u Istanbulu.
Istočno Sarajevo - bolnica Srbija - firma Radis - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - bolnica Srbija - firma RadisFoto: SRNA

Nova znanja i iskustva u istanbulskoj Univerzitetskoj bolnici "Medipol mega" ljekari će sticati iz oblasti kardiologije, otorine i ginekologije.

- Ovo je veliki gest za jednu kompaniju iz Istočnog Sarajeva koja pokazuje svoju društvenu odgovornost na način da ulaže u našu ustanovu i ono što je najvažnije ulaganje u znanje i usavršavanje našeg kadra, koji će biti na raspolaganju stanovnicima naše regije - rekao je Šešlija.

Ivana Lalović, doktor u Bolnici "Srbija" navela je da je cilj da se finansira boravak radnika ove zdravstvene ustanove u univerzitetskoj bolnici "Medipol" u Istanbulu.

- Planirano je da tamo boravimo nekih sedam dana i steknemo neke nove vještine, znanja i iskustva koja ćemo, nadam se primijeniti u liječenju i ovdje - rekla je Lalovićeva.

Igor Dragutinović, direktor preduzeća "Radis" iz Istočnog Sarajeva ističe da su većina njihovih radnika korisnici usluga Bolnice "Srbija".

- Došli smo na ideju da kao društveno odgovorna firma učestvujemo u jednoj akciji i pošaljemo par doktora u jednu renomiranu svjetsku kliniku da bi došli do novog znanja, usavršili svoje postojeće znanje, i kako bi naši ljudi u regiji imali što bolju uslugu zdravstvene zaštite - rekla je Dragutinovićeva.