latinica  ћирилица
12/09/2024 |  16:05 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

Služba sa poslove sa strancima: U Ilidži pronađeno 50 migranata

Inspektori Službe za poslove sa strancima pronašli su tokom kontrole stambenih objekata na području opštine Ilidža 50 migranata koji su nezakonito koristili te objekte i migranti su u skladu sa procedurama prebačeni u privremene prihvatne centre Blažuj i Ušivak.
Pronađeno 50 migranata - Foto: Ustupljena fotografija
Pronađeno 50 migranataFoto: Ustupljena fotografija

Pripadnici Službe za poslove sa strancima izrekli su mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu za sirijskog državljanina koji se dovodi u vezu sa organizacijom nezakonitog smještaja migranata i kršenjem propisa iz oblasti Zakona o strancima, saopšteno je iz ove službe.

Osim migranata, u prostorijama je pronađena veća količina putnih isprava i drugih dokumenata koji će, u skladu sa zakonskim procedurama, biti proslijeđeni nadležnim organima na dalje postupanje.

Služba za poslove sa strancima će i dalje dosljedno sprovoditi mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi spriječila nelegalnu upotrebu stambenih objekata za smještaj migranata, doprinoseći time unapređenju bezbjednosti na teritoriji cijele BiH.