latinica  ћирилица
12/09/2024 |  16:44 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

Gimnazija "Filip Višnjić" u Bijeljini obilježava 105 godina rada

Gimnazija "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras u Centru za kulturu organizuje svečanu akademiju kojom se obilježava 105 godina rada.
Željka Stojičić u Bijeljini - Foto: RTRS
Željka Stojičić u BijeljiniFoto: RTRS

Ministarka prosvjete i kulture Željka Stojičić posjetila je ovu obrazovnu ustanovu, te Muzičku školu "Stevan Stojanović Mokranjac" i Narodnu biblioteku "Filip Višnjić".

Istakla da su vidljivi rezultati ulaganja u opremanje škola informatičkom opremom i rekonstrukciju sistema grijanja u Muzičkoj školi.

Pozvala je gradsku vlast u Bijeljini da redovno izvršava svoje obaveze kada je riječ o materijalnim troškovima škola, što do sada nije bio slučaj.

- Јer smo to na sastanku sa aktivom direktora srednjih škola pred početak škole upoznati da se sredstva za materijalne troškove koja su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave ne doznačuju školama i da oni zbog toga imaju velike probleme, tužbe, isključenja struje, telefona, normalno sa ovoga mjesta apel gradskoj vlasti da ono što je njihova zakonska obaveza izvršavaju - navela je Stojičićeva.

- Dobili smo jednu jako lijepu donaciju informatičke opreme za našu školu, ministarka je izrazila želju da nas danas obiđe da zajedno sa nama proslavi 105. rođendan naše škole, večeras će prisustvovati i akademiji, tako da nadam se da ćemo večeras uživati i donijeti jedno lijepo svjetlo našem gradu - dodala je Olivera Stevanović direktorka bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić".