latinica  ћирилица
12/09/2024 |  16:49 | Autor: RTRS

Vlada Srpske: Za sanaciju dijela gudronske jame u Modriči 351.000 KM

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o prijedlogu za sufinansiranje projekta, te dala podršku Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske za sufinansiranje sanacije požarišta gudronske jame u opštini Modriča u iznosu od 351.000 KM.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Cilj projekta je interventna sanacija dijela gudronske jame, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Nakon ekološkog incidenta u vezi sa zapaljenjem gudronske jame na području opštine Modriča 14. avgusta, održan je sastanak svih relevantnih predstavnika u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, doneseni su određeni zaključci i između ostalog dogovoreno da Vlada Srpske interventno reaguje sa finansijskom podrškom kako bi bio zatrpan preostali dio gudronskog kanala u dužini od 500 metara i širine 25 metara.

Vlada je odredila i programe/projekte od javnog interesa za Republiku Srpsku čime se utvrđuje da je od javnog interesa za Srpsku Program podrške sistemu socijalne zaštite Republike za ovu godinu.

Ovaj program čine aktivnosti više od 30 programa i projekata iz oblasti socijalne zaštite i humanitarne djelatnosti koje sprovode ustanove socijalne zaštite i službe socijalne i dječije zaštite iz cijele Republike Srpske.

U saopštenju se dodaje da su ove aktivnosti u skladu sa politikama i opštim ciljevima Vlade Republike Srpske, Programom ekonomskih reformi Srpske za period 2024-2026. godine, Strategijom socijalne zaštite Srpske za period 2023-2029, Strategijom unapređenja društvenog položaja lica sa invaliditetom 2017-2026 i Strategijom za unapređenje položaja starijih lica u Srpskoj za period 2019-2028.

Ukupna vrijednost ovih programskih/projektnih aktivnosti, odnosno troškova, je 553.511 KM, a biće finansirani iz budžeta Republike Srpske za ovu godinu, u skladu sa Zakonom o igrama na sreću.