latinica  ћирилица
12/09/2024 |  18:41 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

Cvijanović u Pelagićevu: Ulaganja u proteklih šest godina premašila 15 miliona maraka (VIDEO)

U proteklih šest godina u više različitih projekata Vlada Srpske uložila je oko 14 miliona maraka na području opštine Pelagićevo. Značajna sredstva izdvojena su za razvoj privrede i poljoprivrede, kao i za infrastrukturne projekte značajne za sve građane.
Cvijanović i Višković sa Tešićem - Foto: RTRS
Cvijanović i Višković sa TešićemFoto: RTRS

U razvoj poljoprivrede, sela i vodoprivrede na području Pelagićeva Vlada Srpske uložila je oko sedam miliona maraka. Zahvaljujući tim investicijama u proteklih šest godina stvoreni su preduslovi da se ovaj kraj razvija.

- Uz pomoć Vlade Republike Srpske samo u proteklim godinama izdvojili sredstva za direktnu pomoć našim građanima, koja se tiču pomoći poljoprivrednim proizvođačima, prevoza srednjoškolaca, besplatnih udžbenicima i tako dalje - rekao je Slavko Tešić, načelnik opštine Pelagićevo.

Uz izgradnju putne i komunalne infrastrukture, u Pelagićevu podstiču ostanak mladih i mjerama pronatalitetne politike, ulaganjem u obrazovanje, sport i kulturu.

U Pelagićevu će do kraja ove godine biti završeno asfaltiranje svih lokalnih puteva, kao i kapitalni projekat izgradnje vrtića u koji je vlada Srpske uložila 700. 000 maraka. Srpskom članu Predsjedništva Željki Cvijanović uručena je Povelja, najveće priznanje opštine, za doprinos razvoju ove lokalne zajednice.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Lokalne zajednice danas ne mogu same da realizuju velike strateške projekte ako nemaju podršku Vlade. Dogovorili smo se da ćemo tako nastaviti raditi i u narednom periodu, ovde ima još projekata koje treba realizovati i Vlada i mi svi drugi koji se nalazimo na različitim pozicijama bićemo na usluzi građanima Pelagićeva svakako - naglasila je Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da pomoć institucija neće izostati.

- Nama koji smo na čelu institucija Republike Srpske da podržimo ovakve ljude, da podržimo ovakav domaćinski odnos - istakao je Višković.

Da bi mladi ostali u selu, realizovano je i više projekata podrške zapošnjavanju i samozapošljavanju u poljoprivredi, realizovano više kreditnih linija IRB-ea u vrijednosti 1,2 miliona maraka.