latinica  ћирилица
12/09/2024 |  19:21 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Stanivuković priznao da grad nema besplatne placeve, sada nudi svoju imovinu (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nastavlja da obmanjuje i obećava besplatne placeve za mlade bračne parove. Do juče je pričao da će dijeliti gradsko zemljište u prigradskim naseljima, sada mijenja priču.
Zemljište - Foto: RTRS
ZemljišteFoto: RTRS

Priznaje da je od toga odustao. Sada kaže da će za ove namjene dati dio imovine svoje porodice. O kojoj imovini je riječ i da li u banjalučkim naseljima gdje, kaže, želi da pokloni zemljište on i njegova porodica imaju imovinu za sada nije poznato.

Sve i da imaju, namjerno ili ne, zaboravlja da se na livadi ne može graditi dok se ne ispoštuju zakonske procedure, podsjećaju u nadležnim republičkim institucijama.

Da li se Stanivuković zapetljao u zakonske procedure ili vlastita neostvarena obećanja? Sada je gotovo izvjesno da od dodjele besplatnih placeva gradskog zemljišta za mlade bračne parove nema ništa. To je i sam potvrdio kada je na jednom skupu rekao da će umjesto imovine grada za ove namjene dati, kako kaže, svoju đedovinu.

Da li takvo zemljište postoji u vlasništvu njegove porodice, nije poznato. Bez obzira, da li Stanivuković opet misli da će tako zaobići određene procedure?

Koga je Stanivuković htio nasamariti, u Republičkoj geodetskoj upravi ne znaju, ali znaju da neku livadu, bilo da je u gradskom ili privatnom vlasništvu, treba privesti namjeni da bi se na njoj moglo graditi.

Takav je slučaj i sa ovom, desetak kilometara od Banjaluke, na kojoj je Stanivuković ranije planirao dodjelu besplatnih placeva.

Opširnije pogledajte u videu: