latinica  ћирилица
12/09/2024 |  19:43 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Građani Banjaluke jasni: Protivimo se betonizaciji Kupusišta

Ne damo našu zelenu oazu mira, poruka je mještana banjalučke MZ Centar 1, koji se jasno protive betonizaciji Kupusišta, kao i izgradnji novog Ćiriličnog parka. Naglašavaju da lokacija nije pogodna, jer pomenuta gradnja uništava stabla stara decenijama.
Sastanak povodom Kupusišta - Foto: RTRS
Sastanak povodom KupusištaFoto: RTRS

Naglašavaju da lokacija nije pogodna, jer pomenuta gradnja uništava stabla stara decenijama.

- Mi želimo da se to izmjesti, da se vrati u prvobitno stanje. Ako će već da uređuju park, neka promijene klupice, neka postave kante za smeće, česmu. Ovako su uništili, koliko sam do sada vidio sedam stabala i betonirali 900 kvadrata zelene površine - rejao je mještanin Miljan Pupović.

Zbor građana, kažu, poslednja je prilika da iznesu svoje zaključke i mišljenje i pokušaju da zaustave već započetu gradnju.

- Znam da je ono drveće posađeno prije 40 godina. iI40 godina smo njegovali to drveće, radilo se i sadilo i na koncu to je sada sve izrovano - naveo navela je mještanka Јasna Šabić.

Predsjednik Odbora za zaštitu Kupusišta Millica Radeljić Kresojević rekla je da su pokušali na sve načine to riješiti.

- Nažalost, sluha nije imao niko. Osim što smo imali paradu ljudi iz Gradske uprave, koji su nam pričali priče i pričali bajke - navela je  Radeljić Kresojević