latinica  ћирилица
13/09/2024 |  09:06 ⇒ 09:16 | Autor: Agencije

Maja Ognjenović odlazi u penziju

Čuvena srpska odbojkašica Maja Ognjenović najavila je odlazak u penziju.
Maja Ognjenović - Foto: Ustupljena fotografija
Maja OgnjenovićFoto: Ustupljena fotografija

Ona je u emisiji "360 stepeni" naglasila da će svoju odluku ispoštovati do kraja.

U prestonici Francuske stavila je tačku na reprezentativnu, a pred početak nove klupske sezone u italijanskom Skandićiju potvrdila je da je spremna za zasluženu sportsku penziju.

- Razmišljala sam više puta da završim karijeru. Uvijek kada je bila olimpijska godina. Sada sam definitivno sigurna da je predstojeća sezona ujedno i posljednja. Osjećam da je vrijeme za druge stvari, iako mi je prelijepo u odbojci. Dala sam sebi rok da u narednim mjesecima pripremim projekte kojima planiram da se bavim po završetku karijere - istakla je Maja gostujući na televiziji N1.

Prisjetila se početaka.

- Imala sam samo osam godina kada sam krenula da treniram odbojku. Bila je to ljubav od prvog treninga i odlaska u školsku salu. Јedina emocija koja me asocira upravo je to... Tako je i ovaj sport postao moj životni poziv. Imala sam sreću da budem u reprezentaciji. Bilo je trnovito i izazovno, ali mi je i drago što sam morala da krčim put. Počevši od kvalifikacija za kvalifikacije, na kojima sam igrala protiv zemalja koje i nisu odbojkaške, do turnira koji su trajali nedjeljama. Zoran Terzić je obilježio moju karijeru. Prepoznao me je još u juniorskim danama, a bio je i inicijator da iz Zrenjanina dođem u Crvenu zvezdu. Sarađivali smo 20 godina. Riječ je o treneru koji me je praktično naučio svemu. Imao je zapaženu ulogu u vaspitanju i obrazovanju. Upravo sam zbog njega postala ovakav igrač i osoba - zaključila je Ognjenovićeva.