latinica  ћирилица
13/09/2024 |  09:24 ⇒ 09:27 | Autor: Agencije

Prvi srpski postapokaliptični film uskoro u kinima (VIDEO)

​Objavljen je prvi trejler filma "Volja sinovljeva" Nemanje Ćeranića. U srcu ovog ostvarenja je priča o teretu nasljeđa predaka i borbi za mir i slobodu.
Kino sala - Foto: RTRS
Kino salaFoto: RTRS

Priča prati misterioznog slijepog guslara koji luta razrušenim svijetom uz poj pjesme "Volja sinovljeva" koja opisuje malu zajednicu uzgajivača sjemena pšenice koja je živjela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada.

Ovaj kratki opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u srpskoj kinematografiji.

Ispričana u stilu narodnih epskih pjesama, sa primjesama savremenog neo-vesterna, "Volja sinovljeva" nam donosi postapokaliptičnu priču prožetu emocijama i akcijom.

 

U filmu igraju poznati glumci Igor Benčina, Isidora Simijonović, Marta Bjelica, Sergej Trifunović, Јovo Maksić, Petar Benčina, Ivan Vujić, Svetozar Cvetković, Miodrag Radonjić, Zlatan Vidović, Milica Јanevski, Aleksandar Đurica, Anita Mančić i drugi.

Autorski tim koji stoji iza ovog originalnog filmskog ostvarenja predvodi Nemanja Ćeranić kao reditelj i kokreator, Aljoša Ćeranić kao izvršni producent, koproducent Aleksandar Protić, scenarista i kreator je Strahinja Madžarević, direktor fotografije je Igor Marović, kostimograf Ružica Bukvić, dok je za scenografiju bio zadužen Damjan Paranosić, a muziku je komponovao Aleksandar Ranđelović.

Rad na ovoj filmskoj priči trajao je više godina, a producentski tim najavljuje za jesen premijeru u Beogradu, a zatim i u drugim  gradovima širom Srbije i regiona.