latinica  ћирилица
13/09/2024 |  09:27 ⇒ 09:28 | Autor: SRNA

Kuzmanović: Građani da biraju kandidate koji daju ostvariva obećanja

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović poručio je da kandidati na predstojećim lokalnim izborima trebaju da građanima daju ostvariva obećanja, jer su oni, bili u vlasti ili u opoziciji, odgovorni narodu.
Rajko Kuzmanović - Foto: RTRS
Rajko KuzmanovićFoto: RTRS

Kuzmanović je rekao Srni da građani na tom planu treba da procjenjuju da li će im ponuđeni partijski kandidati svojim radom realno donijeti nešto bolje ili lošije.

- Građanima uvijek treba udovoljiti, a ne da im se daje hrpa neostvarivih obećanja. Njima prvenstveno u demokratskoj proceduri treba dati neke stvari koje se odnose na ekonomski i svaki drugi /lokalni/ razvoj. Naravno, stalno je važno da izbori proteknu u demokratskoj atmosferi i bez ikakvog međusobnog vrijeđanja, jer moramo shvatiti da su i vlast i opozicija odgovorni narodu. I zato moraju voditi računa o svom ponašanju, što očekujem - rekao je Kuzmanović.

On je rekao da su izbori u svakoj zemlji demokratski izraz stanja jedne nacije, te da na tom planu nisu poželjna miješanja i nametanja sa strane, a pogotovo negativni uticaji na zajedničke institucije, poput Centralne izborne komisije BiH.