latinica  ћирилица
13/09/2024 |  13:30 ⇒ 15:10 | Autor: SRNA

Budimir: Razvoj Univerziteta - strateško pitanje Srpske

Razvoj visokog obrazovanja i podrška razvoju dva javna univerziteta u Republici Srpskoj jedno je od najvažnijih strateških pitanja Srpske, izjavio je ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, koji će danas primiti Orden Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Željko Budimir (Foto: twitter.com/mnrvoid_rs) -
Željko Budimir (Foto: twitter.com/mnrvoid_rs)

- Јavni univerziteti u Srpskoj su u konkurenciji sa najboljim univerzitetima u okruženju, što nam može biti na ponos - poručio je Budimir za Srnu.

On je naglasio da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu tokom 32 godine rada podizao nivoa kvaliteta studija.

Budimir je istakao da će izgradnja zgrada Rektorata i Muzičke akademije doprinijeti još kvalitetnijim uslovima za rad.

- Izuzetna mi je čast što ću dobiti Orden Univerziteta u Istočnom Sarajevu i da sam prepoznat kao neko ko je doprinosio razvoju ove institucije, što je s druge strane moja dužnost i obaveza kao resornog ministra - rekao je Budimir.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu obilježiće danas 32 godine uspješnog rada, a na svečanoj akademiji ministru za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željku Budimiru biće uručen Orden Univerziteta.

Na svečanosti će biće uručena priznanja i drugim pojedincima koji su pomagali razvoj Univerziteta, kao i najboljim studentima i istraživačima.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, pod nazivom Univerzitet u Sarajevu Republike Srpske, osnovan je 14. septembra 1992. godine odlukom Narodne skupštine Republike Srpske.