latinica  ћирилица
13/09/2024 |  13:53 | Autor: B92

Radujko novi generalni sekretar FS Srbije

Izvršni odbor imenovao je Branka Radujka za novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije.
Fudbalski  savez Srbije (Foto:FSS) -
Fudbalski savez Srbije (Foto:FSS)

Odluka je donijeta u prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gdje je održana sjednica Izvršnog odbora kojom je predsjedavao Dragan DŽajić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije.

- Izvršni odbor imenovao je Branka Radujka za novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije. Odluka je donijeta jednoglasno poštujući Zakone Republike Srbije i uz saglasnost i regulativu Evropske fudbalske unije. Novi prvi operativac fudbalske organizacije obratio se članovima Izvršnog odbora - stoji u saopštenju FSS.

Radujko na toj funkciji nasljeđuje Јovana Šurbatovića, koji je otišao poslije dugogodišnjeg rada.

Zbog dolaska u FSS, Radujko je podnio ostavku na poziciji direktora u Upravi carina.

- Zahvaljujem se svima na ukazanom povjerenju. Pred srpskim fudbalom su velike mogućnosti i brojni izazovi, a pred nama u savezu velika odgovornost. Radiće se vrijedno, posvećeno i bespoštedno. Nije mi prvi put da se prihvatam ozbiljnog posla i namjeravam da, kao i uvijek do sada, iza sebe ostavim uređen i održiv sistem, uspješnu organizaciju koja ostvaruje zacrtane ciljeve. Fudbal je najpopularniji sport i najveća zabava na svijetu, ali i jedna ozbiljna, moćna industrija, značajna za bruto domaći proizvod i ekonomiju svake zemlje, za njenu međunarodnu reputaciju, za zdravlje ljudi i za opšte društvene vrijednosti. Najmoćnije kompanije investiraju u fudbal i tako grade i jačaju kontakte, sopstvenu reputaciju i pozicije na globalnom tržištu. I mi moramo da mijenjamo percepciju i bavimo se fudbalom na način koji će nam obezbijediti dugoročnu konkurentnost i da se našem društvu i državi vraća više od onoga koliko se ulaže - rekao je Radujko između ostalog.