latinica  ћирилица
13/09/2024 |  14:44 | Autor: SRNA

Gašić: Vojska Srbije biće predstavljena na najbolji način

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić rekao je da je zadovoljan kako teku pripreme za predstojeći prikaz sposobnosti Vojske Srbije na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.
Bratislav Gašić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr) -
Bratislav Gašić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr)

Gašić je danas sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem prisustvovali uvježbavanju za prikaz koji će biti održan u petak, 20. septembra.

Ministar odbrane je izrazio uvjerenje da će pripadnici vojske dati sve od sebe da na najbolji način predstave Vojsku Srbije.

Na prikazu će biti angažovano više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova.

Posjetioci će biti u prilici da vide protivvazduhoplovne raketne sisteme "fk-3",
"ha-ku 17" i "pancir", modernizovane avione "mig 29 SM" i "orao", helikoptere "Mi-35", "H-145M" i "Mi-17", besposadne vazduhoplove i protivoklopne raketne sisteme "kornet", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Biće prikazana i borbena oklopna vozila "miloš", "lazar tri" i "hamer", samohodne top-haubice kalibra 155 milimetara "nora", samohodni višecijevni lanseri raketa "oganj", savremena optoelektronska sredstva i drugo naoružanje i vojna oprema.

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024" bio je planiran u nedjelju 15. septembar, ali je zbog najavljenih loših vremenskih prilika pomjeren za petak 20. septembar.