latinica  ћирилица
13/09/2024 |  16:36 ⇒ 16:53 | Autor: RTRS

Amidžić: Stanivukovićevo poigravanje građanima nezapamćeno u Srpskoj (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković manipuliše građanima obećanjem da će im podijeliti besplatno zemljište, iako pravni sistem tu mogućnost ne poznaje. U pitanju je prevara koju se svim silama trude da održe do izbora, rekao je generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić.
Srdjan Amidžić - Foto: RTRS
Srdjan AmidžićFoto: RTRS

Amdžić kaže da ono što problematično jeste spremnost nekoga da se koristi takvim manipulacijama i prevarama da bi došao do glasova.

Kao bivši profesor, Amidžić je Stanivukoviću poručio da "nije lijepo to što laže".

- Nije lijepo to što laže, ali je lijepo što je priznao da nije govorio istinu, ono što smo svi znali otpočetka. Pravni sistem ne poznaje mogućnost da vi dodijelite plac određenoj kategoriji fizičkih lica prilikom čega ne možete da dodijelite drugim kategorijama, recimo, djeca poginulih boraca, djeca logoraša, oboljeli od karcinoma, sve su to kategorije koje bi u jednom momentu mogle postaviti pitanje "a zašto se ne dodjeli i nama". Pravni sistem iz tog načina ne dozvoljava podjele na taj način - izjavio je Amidžić.

Sad kada su Stanivuković i njegovi saradnici vidjeli da te stvari nisu moguće, odnosno, da nisu pravno provodive, pokušavaju da iznađu određeni izlaz, navodi Amidžić, koji je bio odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

Povezane vijesti:

Stanivuković: Grad Banjaluka će platiti popuste od kartica prijateljstva