latinica  ћирилица
13/09/2024 |  18:12 ⇒ 19:02 | Autor: TANЈUG

Vučić: Kosovo je najskuplja riječ za svakog Srbina (VIDEO)

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u obraćanju javnosti, zbog brutalnog napada na srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, da se Srbija nalazi u nelakoj pravno-političkoj situaciji po pitanju KiM.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

- Ekonomski napredujemo veoma brzo, vrlo dobro, možda i odlično, kako kažu ekonomski parametri i pokazatelji. Ali ono što ostaje naša najbolnija i najteža tačka, nema nikakve sumnje, jeste Kosovo i Metohija - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Kosovo najskuplja riječ za svakog Srbina, istovremeno najlakše potezana, nerijetko sa neopisivom lakoćom neodgovornosti.

- Njena upotreba i zloupotreba su nas dovodile do besmisla. Kakve god mjere bih predložio i šta god uradili, nikada niko neće biti zadovoljan. Niko osim malog kruga racionalnih ljudi koji hoće da budu fer prema sebi i prema svima drugima, razumijevajući kakva je situacija na Kosovu i Metohiji, danas, juče, prije deset ili 15 godina. Šta god da smo predložili, na kraju bi svi bili protiv. Ne neki, svi - naveo je Vučić.

Naglasio je da oni koji danas pozivaju na oružje, prvi dan ih država pozove da namještaju krevet u kasarni, rekli bi da im je mnogo.

- I da im je teško i da se nisu za to borili, a kamoli da ratuju sa nekim. Oni koji danas pozivaju na priznanje nezavisnosti Kosova i suočavanje sa sopstvenom prošlošću i legalizacijom kosovske nezavisnosti, da to učinimo, rekli bi nam - vi ste izdajnici. Što čujete na svakom mjestu, na svakom koraku, jer to je, valjda, najjeftinija srpska riječ, biti izdajnik. Ovo sam sve rekao zato što nikada nismo bili fer i pošteni prema sebi kada smo govorili o Kosovu i Metohiji. Svakoga bismo napadali i svakome bismo rekli kako mi, baš mi imamo rješenje za kosovsko-metohijski problem. Rješenje za kosovsko-metohijski problem koji bi bio zadovoljavajući za Srbe, ne postoji - rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je naglasio da nema tog rješenja jer, kako kaže, ne postoji taj čudotvorac koji Srbima može da donese dobro rješenje za Kosovo i Metohiju.

- Mjere koje smo danas donijeli nisu lake i nailaziće na otpore - rekao je Vučić.