latinica  ћирилица
13/09/2024 |  19:08 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Kartice prijateljstva neupotrebljive - novo nepoštovanje zakona (VIDEO)

Ništa ni od "kartica prijateljstva" gradonačelnika Banjalkuje Draška Stanivukovića za penzionere. To što nije objavio javni poziv i nema ugovore sa preduzećima i marketima gdje bi penzioneri imali popust, nije važno. Važno je da su kartice dijeljene. Gradonačelnik Banjaluke, sada, za sve optužuje Republičku inspekciju i SNSD. Dok on tvrdi suprotno, inspektori utvrdili - ugovora nema. Iz SNSD-a Stanivukoviću poruka - prestani sa obmanama i prevarama.
Kartice prijateljstva - Foto: RTRS
Kartice prijateljstvaFoto: RTRS

Nakon što je podijelio kartice prijateljstva za penzionere, koji su se uvjerili da ne funkcionišu, ida od popusta nema ništa, gradonačelnik Banjaluke u javnost izlazi sa novom idejom. Sada kaže – refundiraće popust penzionerima iz gradske kase. Za dosadašnji neuspjeli pokušaj sa karticama prijateljstva, krivi sve od reda.

- Cijeli inspektorat i svi inspektori i sve inspekcije ovog svijeta znane i neznane su otišle u ove markete da dežuraju da postave šatore i da im prijete zatvaranjem i marketima i apotekama i benznskim pumpama. Ali je važno reći da SNSD u Banjaluci nastavlja svoju rušilačku politiku - rekao je Draško Stanivuković, gradoančelnik Banjaluke.

Stanivuković tvrdi i da su potpisani ugovori sa privrednim subjektima. Nije ih pokazao, i niko ih još nije vidio. Podsjećamo, da su ga već demantovali priverdnici, a danas i inspektori.

- To što je izjavio gradonačelnik uopšte nije tačno. Znači inspektori su bili na terenu po zadatku da provjere da li je grad Banjaluka sa određenim kontrolisanim subjektiam uopšte imao ikakav ugovor i ništa drugo nije tamo rađeno. Međutim kontrolom je utvrđeno da grad Banjaluka i kontrolisani subjekti u Banjaluci nisu imali niti su potpisali bilo kakav ugovor - poručio je Radivoje Gavrić, glavni tržišni republički inspektor.

Radovan Kovačević kaže da je sve ovo još jedna prevara gradonačelnika Banjaluke, koji manipulacijom najstarije populacije vodi političku kampanju.

- Na žalost pokazuje se da je Draško Stanivuković jedan obični prevarant da jenostavno nema nikakvih skrupula kada su u piatnju te prevare koje on očigledno čini svakodnevno. Dovodite penzionere u ovu situaciju da dolaze na 40 stepeni da im vi uručujete nekakve kartice pa onda kad se ispostavi da sa tim karticama penzioneri ne mogu apsolutno ništa onda da lažete i obmanjujete kako iza toga stoji SNSD, to je samo vaša neozbiljnost, neodgovoronost, podmuklost - istakao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a. 

Da je kroz kartice prijateljstva aktuelni gradonačelnik Banjaluke obmanuo građane, te da novom najavom, pokušava da osmisli novi pokušaj prevare, smatra i predsjednik gradske Skupštine.

- Stanivukoviću prestani da lažeš ovaj narod ako Boga znaš, jednom si nas porevario za kartice pokušavaš i drugi put da prevaris za refundiranje novca. Poštovani građani svoj novac trošite kao i do sada pametno i ništa ne vjerujte ovom političkom lažovu - poručio je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka. 

Ninković pita, ko je sljedeći u redu za prevaru, i ko će nasjesti na nove video igrice Draška Stanivukovića.