latinica  ћирилица
14/09/2024 |  14:05 ⇒ 14:12 | Autor: SRNA

Goganović: Srbija - garant mira i stabilnosti na Balkanu

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović rekao je Srni da je Srbija, zahvaljujući mudroj politici predsjednika Aleksandra Vučića, regionalni lider i garant mira i stabilnosti na Balkanu.
Aleksandar Goganović - Foto: RTRS
Aleksandar GoganovićFoto: RTRS

Goganović, koji je danas u Beogradu prisustvovao svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, rekao je da je sa ministrom odbrane Srbije Bratislavom Gašićem razgovarao o saradnji koja je na izuzetno visokom nivou, te da će se raditi na njenom dodatnom unapređenju.

On je naveo da su među mladim oficirima koji su danas promovisani i dvojica kadeta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i tri kadeta Oružanih snaga BiH.

Goganović je rekao da je zahvalio Gašiću za podršku i mogućnost da se mladi iz Republike Srpske i BiH školuju i usavršavaju u Srbiji.

- Čestitali smo i sutrašnji praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - rekao je Goganović.

U Beogradu je danas promovisano 177 kadeta Vojne akademije Univerziteta odbrane u Beogradu u najmlađe oficire, među kojima su i dva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i tri pripadnika Oružanih snaga BiH.