latinica  ћирилица
14/09/2024 |  14:55 ⇒ 14:55 | Autor: RTRS

Selak: Zahvalnost SPC koja je sačuvala narod

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak rekao je danas u Martin Brodu da manastir Rmanj dijeli sudbinu srpskog naroda vijekovima, da je rušen i obnavljan više puta, te izrazio zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je oduvijek bila stub očuvanja Srba.
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

On je rekao da je posebno srećan što je dočekana potpuna obnova ove svetinje i današnji čin osveštanja Hrama Svetog Nikolaja Čudotvorca koji je obavio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

- Zahvalni smo Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je oduvijek bila stub očuvanja našeg naroda. Iskreno vjerujem da će manastir Rmanj, kao i naš narod koji ovdje živi, uživati u blagodatima mira - poručio je Selak nakon osveštanja manastirskog hrama.

Selak je dodao da posebno bole razaranja koja je manastir doživio tokom Drugog svjetskog rata i Odbrambeno-otadžbinskog rata, jer su se desila nakon što je srpski narod donosio slobodu svim narodima u okruženju.

Patrijarh srpski Porfirije, koji boravi u višednevnoj posjeti Eparhiji bihaćko-petrovačkoj i rmanjskoj povodom obilježavanja 580 godina od izgradnje manastira Rmanj, osveštao je danas Hram Svetog Nikolaja Čudotvorca u manastiru Rmanj. Svetoj liturgiji, između ostalih, prisustvovao je i Selak.