latinica  ћирилица
14/09/2024 |  14:56 | Autor: TANЈUG

Dvije osobe se utopile u Budvi i Baru

Dvije osobe utopile su se u petak uveče u Budvi i Baru, javljaju danas crnogorski mediji pozivajući se na policijske izvore.
Crna Gora - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Crna GoraFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Јedna osoba se utopila u mjestu Drobni Pijesak kod Budve, saopštila je Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, prenosi portal CdM.

Utopljenika je izvukao, kako se navodi u saopštenju, spasilački čamac SAR-5 zajedno sa posadom UPSUL-a i pripadnicima Sektora granične policije.

Prethodno se sinoć utopio i ukrajinski državljanin O.Ј. (36) u moru kod Bara, javlja portal Bar info.

On je, kako prenosi taj portal, sa suprugom i dketetom izvučen iz uzburkanog mora na Velikom Pijesku.

- Utopljenikova porodica je spasena, zahvaljujući holandskom državljaninu koji je uskočio u talase da im pomogne, a potom upućena na medicinsko zbrinjavanje u Opštoj bolnici Bar - saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.

Iz UPSUL-a su upozorili da je na snazi crveni meteo alarm i najava veoma jakih vjetrova koji stvaraju velike talase i jake struje.

I pored tog upozorenja, na plažama su uočeni kupači koji i pored istaknutih crvenih zastavica na plažama ulaze u more i time rizikuju kako svoje živote, tako i živote pripadnika službi koji ih spasavaju na veoma uzburkanom, kamenitom i nepristupačnom terenu, navodi CdM.

- Ovakve i slične situacije se ponavljaju godinama unazad i, nažalost, rezultiraju nepotrebnim gubicima ljudskih života, te UPSUL apeluje da kupači budu veoma oprezni narednih dana kako bi se izbjegle nepotrebne nesreće i utapanja - zaključeno je u saopštenju.

UPSUL podsjeća da apel za pomoć i bilo koju rizičnu situaciju na moru, građani i turisti mogu prijaviti direktno na besplatan broj 129 ili putem mobilne aplikacije safesea.me.