latinica  ћирилица
14/09/2024 |  15:58 ⇒ 18:31 | Autor: RTRS

Dodik u Drvaru: Srpska ostaje privržena investicijama i pomoći Srbima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Drvar sređen grad u kojem se osjeća život, što je rezultat dosadašnjih ulaganja, poručivši da Srpska ostaje privržena investicijama i pomoći Srbima.
Milorad Dodik u Drvaru - Foto: RTRS
Milorad Dodik u DrvaruFoto: RTRS

Dodik je rekao da je bio prvi funkcioner iz Republike Srpske koji je došao na ovo područje nakon upada hrvatske vojske i takozvane Armije BiH koji su to opljačkali i devastirali.

On je istakao da će Republika Srpska zajedno sa Vladom Srbije koja je u Drvaru otvorila Konzularnu kancelariju nastojati da rješava najvažnija pitanja.

- Federalne i kantonale vlasti nisu smatrale svojom obavezom da ovo područje rehabilituju, te ga je opet podigla srpska zajednica. S druge strane, imamo samo nastojanja da prirodne resurse koji ovdje postoje eksploatišu, a da opštini ništa ne daju, kao što je slučaj sa šumskim bogatstvom koje je ovdje jedno od najvećih na području BiH - naglasio je Dodik.

On je naveo da je Martin Brod u bivšoj Јugoslaviji bio u sastavu opštine Drvar, a da su kantonalne i federalne vlasti reorganizacijom učinile da bude pripojen Bihaću.

- Ako stanovnici Martin Broda hoće da riješe neki posao, onda moraju da dođu u Drvar i onda da idu u Bihać više od 70 kilometara odavde. Dakle, jedna potpuna nepravda je učinjena našem narodu smišljeno - rekao je Dodik i dodao da je vlast u Srpskoj učinila sve da ljudi sa ovog područja imaju istit tretman u oblasti zdravstva kao i građani Srpske.

Dodik je danas, zajedno sa načelnicom opštine Drvar Dušicom Runić, posjetio Centar za kulturu i sport u ovoj opštini.

Runićeva je rekl da je Republika Srpska prisutna od prvog dana povratka u Drvar i da je većina infrastrukturnih projekata urađena zahvaljujući podršci predsjednika Dodika.

Ona je istakla da Drvar bez pomoći Srbije i Republike Srpske ne bi uspio da uradi ni deseti dio od onoga što je realizovano.