latinica  ћирилица
14/09/2024 |  18:22 ⇒ 19:35 | Autor: RTS

Đoković i Kecmanović donijeli prednost Srbiji protiv Grčke u Dejvis kupu

Novak Đoković savladao je Јanisa Ksilasa sa 2:0, po setovima 6:0 i 6:1, udvostručivši na taj način prednost Srbije protiv Grčke u borbi za Svjetsku grupu Dejvis kupa.
Đoković i Kecmanović (foto: EPA-EFE/Jorge Zapata) -
Đoković i Kecmanović (foto: EPA-EFE/Jorge Zapata)

Đoković nije bio milostiv prema 770. teniseru svijeta koji je uspio da osvoji samo jedan gem protiv četvrtog tenisera svijeta.

Srpski teniser je sa tri brejka u prvom setu lako došao do prednosti u setovima, dok je u drugom setu Ksilas u šestom gemu uspio da dođe do prvog osvojenog gema i odloži Đokovićevu pobedu koja je stigla u sledećem gemu.

Svaki dobar Đokovićev pozez ispratila je hala "Pionir" koja je aplauzima i skandiranjem podržala najboljeg tenisera svih vremena.

Ranije je prednost Srbiji protiv Grčke donio Miomir Kecmanović koji je takođe u dva seta bio bolji od Aristotelisa Tanosa.

U nedjelju se prvo igra dubl, za koji su prijavljeni Hamad Međedović i Novak Đoković, odnosno Petros Cicipas i Demetris Azoides, a taj meč na programu je od 13 časova.

Nakon parova, slijede preostala dva singla. Prema rasporedu, Đoković će igrati protiv Tanosa, a Kecmanović sa Ksilasom.

Reprezentacija koja prva dođe do tri pobjede plasiraće se u Svjetsku grupu Dejvis kupa za 2025. godinu.

Kecmanović: Ostao sam stabilan drago mi je što je publika došla u velikom broju

Kecmanović je na konferenciji za medije izjavio da je uspio da ostane koncentrisan i dođe do pobjede protiv Tanosa, i dodao da mu je drago što je publika došla u velikom broju.

- Bilo je teško, nisam znao šta da očekujem, on je igrao bolje nego što može, uspeo sam da ostanem stabilan i odigram koliko je potrebno danas - rekao je Kecmanović.

Srpski teniser je poručio da su u Dejvis kupu uvijek moguća iznenađenja.

- Kasper Rud je juče izgubio od nekoga za koga i ne znamo. U Kraljevu sam recimo izgubio od 200. igrača, u Malagi sam dobio dvojicu iz Top 8 - dodao je Kecmanović.

On je rekao da su se svi u timu dobro spremili za duel sa Grčkom i da mu je drago što je hala "Aleksandar Nikolić" bila odlično popunjena.

- Sad smo se dobro spremili, Đoković je tu sa nama, pobijedili smo i nastavljamo dalje. Nisam očekivao ovoliku podršku na mom meču, drago mi je sto je publika došla u ovolikom broju - dodao je Kecmanović.

Srpski teniser se osvrnuo na podlogu za koju je rekao da nije bilo problema.

- Ova podloga je standardna u Malagi, moj problem je što nisam igrao kao na treningu. U Kraljevu smo igrali na šljaci koja nije šljaka - zaključio je Kecmanović.