latinica  ћирилица
15/09/2024 |  12:08 ⇒ 12:51 | Autor: SRNA

Vučević: Svako ministarstvo moraće posebno da se bavi Kosmetom

Premijer Srbije Miloš Vučević najavio je danas da će Vlada učiniti sve da sprovede pet mjera za Kosovo i Metohiju, ističući da je svim ministarstvima naložio da se posebno posvete tom pitanju.
Miloš Vučević (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Miloš Vučević (foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Vučević je naveo da će svako ministarstvo morati više da se bavi Kosovom i Metohijom i da ima posebne timove.

- Rijetko ko se iz političkog i javnog života kod nas bavi Kosovom i Metohijom, osim predsjednika /Aleksandra/ Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dok se /premijer samoproglašenog Kosova/ Aljbin Kurti i njegov aparat 24 časa bave napadima na Srbe i zaokruživanjem njihovog projekta kosovske nezavisnosti ili sutra "velike Albanije - rekao je Vučević.

On je naveo da se prištinska vlast, koja sprovodi teror nad Srbima i u tome vidi jedinu politiku, ne bavi auto-putevima, ni "Ekspom", niti platama i penzijama, kao što čini vlast u Srbiji.

- Mi ćemo se svakako baviti time, jer su to velike stvari, i plate i penzije moraju da budu veće, ali ćemo se malo probuditi po pitanju Kosova i Metohije - rekao je Vučević.

Govoreći o odnosu sa EU, Vučević je za Televiziju "Pink" rekao da Srbija ostaje opredijeljena za članstvo u Uniji, ali da neće pristati na to da bude dio evropske porodice ako je uslov da mora da amputira dio teritorije.

- Evropske integracije za nas nisu problem, ali je za nas problem Kosovo i Metohija. Oni prave posebne uslove samo za Srbiju vezano za pitanje Kosova i Metohije, čime se pokazuje da ne cene Srbiju kao pravog partnera - ukazao je Vučević.

On je upitao sve koji tvrde da je pitanje Kosova i Metohije riješeno zašto onda pritiskaju Srbiju kad je, kako oni kažu, to već odlučeno.

- Nema rješenja bez Srbije i oni to znaju. Srbija je za kompromis jer je to lijepa riječ, ali bojim se da Albanci nisu za to - ocijenio je Vučević.