latinica  ћирилица
15/09/2024 |  12:36 | Autor: TANЈUG

Slavnić: Nisam vjerovao da će Pešić poslije OI da ode sa mjesta selektora Srbije

Košarkaški trener Zoran Slavnić izjavio je danas da nije očekivao da će Svetislav Pešić da napusti mjesto selektora reprezentacije Srbije.
Zoran Slavnić (Foto: EPA/JUAN FERRERAS) -
Zoran Slavnić (Foto: EPA/JUAN FERRERAS)

Pešić je prije nekoliko dana saopštio više neće biti selektor Srbije. On je istakao da je svoju odluku donio još prije odlaska na Olimpijske igre u Pariz.

- Nisam vjerovao da će Pešić poslije OI da ode. Nije obrazložio zbog čega. On je stara jugoslovenska škola, to je prava škola, to je teško nadoknaditi sem sa nekim novim koji je sve to prošao. On je košarkaška trenerska institucija i poslije njega jako je teško naći adekvatnu zamjenu - rekao je Slavnić za Tanjug.

Pešić (75) je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine. On je sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2023. u Manili, kao i bronzu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

- Pod njegovim vođstvom smo prvi put u životu bili blizu da pobijedimo SAD i to bi bio istorijski slučaj. Јa ga izuzetno poštujem, on razumije košarku. On je taličan i ja bih ga držao na mestu selektora dokle god on želi. Možda se i umorio. On je proporcionalno uspješnom radu dobio mnogo više kritika nego što je zaslužio. Možda mu je svega bilo preko glave i da je zbog toga otišao - dodao je Slavnić.