latinica  ћирилица
15/09/2024 |  15:33 ⇒ 17:47 | Autor: RTS

Đoković i Međedović donijeli pobjedu Srbiji, orilo se "Veseli se srpski rode" (VIDEO)

Teniska reprezentacija Srbije izborila je ostanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je danas u Beogradu povela 3:0 protiv selekcije Grčke. Pobjeda je proslavljena uz pjesmu "Veseli se srpski rode".
Novak Đoković i Hamad Međedović (Foto:  TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Novak Đoković i Hamad Međedović (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Srbiji je treći, odlučujući poen donio dubl Novak Đoković/Hamad Međedović, koji je danas pobijedio Grke Petrosa Cicipasa i Aristotelisa Tanosa 6:3, 3:6, 6:3. Meč je trajao dva sata i 10 minuta.

Grčki teniseri su napravili brejk već na startu prvog seta na servis Međedovića. Grci su potom na svoj servis potvrdili brejk za 2:0.

Grčka je zatim povela 3:1, ali su srpski teniseri uspjeli da naprave preokret i da serijom od 3:0 stignu do 4:3. Srpski teniseri su zatim napravili još jedan brejk, a onda su na servis Međedovića stigli do 6:3 i 1:0 u setovima.

U drugom setu igralo se gem za gem do rezultata 3:3. Srpski teniseri su u sedmom gemu imali 0:30 na servis Cicipasa, koji je na kraju uspio da osvoji gem i svom timu donese vođstvo od 4:3. Grčki teniseri su potom napravili brejk, a onda su na servis Tanosa uspeli da ovaj deo meča dobiju rezultatom 6:3.

Pobjednik meča odlučen je u trećem setu. Teniseri Srbije su poveli 1:0 na startu trećeg seta na servis Međedovića.

Srpski teniseri su imali četiri brejk lopte u četvrtom gemu pri vođstvu od 2:1, ali su Grci uspeli da izjednače na 2:2.

Srbija je u šestom gemu imala tri vezane brejk-lopte pri vođstvu od 3:2, ali su grčki teniseri izjednačili na 3:3. Srpski teniseri su potom poveli 4:3, a onda su stigli do brejka i 5:3. Međedović je potom sigurnim servisima donio pobjedu Srbiji.

Srpski teniseri su imali veliku podršku navijača u hali "Aleksandar Nikolić".

Miomir Kecmanović je juče u prvom singl meču pobedio Aristotelisa Tanosa 6:3, 6:3, dok je Đoković potom nadigrao Јanisa Ksilasa 6:0, 6:1.

Preostala dva singla trebalo bi da budu odigrana kasnije danas. Prema ranijem rasporedu, Đoković bi trebalo da igra protiv Tanosa, a Kecmanović sa Ksilasom.