latinica  ћирилица
15/09/2024 |  16:07 ⇒ 16:09 | Autor: SRNA

Јoković: Srbi da nastave da baštine tradicionalne vrijednosti

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave simbolizuje prave, iskrene i iskonske vrijednosti srpskog naroda, istakao je ministar poljoprivrede u Vladi Crne Gore Vladimir Јoković.
Vladimir Јoković (foto: gov.me) -
Vladimir Јoković (foto: gov.me)

Јoković, koji je i predsjednik Socijalističke narodne partije, uputio je čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim Srbima širom svijeta povodom današnjeg praznika.

- Današnji praznik simbolizuje prave, iskrene i iskonske vrijednosti srpskog naroda, koji se u najtežim trenucima hrabro i složno borio za svoju slobodu pod zastavom trobojkom, koja je bila i ostala simbol nesalomivosti srpskog naroda - istakao je Јoković.

On smatra da je zastava trobojka uvijek bila zvijezda vodilja pod kojom su se srpski preci borili i za nju ginuli.

- Kao spomenik jedinstva i nesalomivosti uvijek je podsjećala Srbe da nikad ne smiju zaboraviti ko su i šta su, i da sloboda srpskog naroda nema cijenu - rekao je Јoković.

On je poželio Srbima da bez obzira gdje žive, zajedničkim snagama nastave da baštine tradicionalne vrijednosti.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Srbiji i Republici Srpskoj, ustanovljen je na dan kada se obilježava proboj Solunskog fronta, a proslavlja se od 2020. godine.