latinica  ћирилица
15/09/2024 |  18:39 ⇒ 19:58 | Autor: SRNA

Majdov suspendovan jer se prekrstio na Olimpijskim igrama (FOTO)

Svjetska džudo Federacija suspendovala je na pet mjeseci proslavljenog džudistu Nemanja Majdova zbog toga što se prekrstio pri ulasku na meč na Olimpijskim igrama.
Nemanja Majdov (Foto: EPA-EFE/TAMAS KOVACS HUNGARY OUT) -
Nemanja Majdov (Foto: EPA-EFE/TAMAS KOVACS HUNGARY OUT)

- Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama. Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinem zbog toga što sam se prekrstio, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti - napisao je na svom Fejsbuk profilu Majdov, koji je džudo reprezentativac Srbije.

FOTO: Ustupljena fotografija

On je naveo da je odluku o suspenziji zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa dobio prije 15 dana.

- Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno, tako i za moju karijeru, i on je za mene broj jedan i ponosim se time. I to se neće promijeniti ni pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu - dodao je Majdov.

On je dodao da to za njega lično nije ništa novo, nego samo nova stranica u karijeri i novo životno iskušenje.

- Žao mi je što je tako lijep i težak sport kao što je džudo spao na ovakve stvari - istakao je Majdov i napomenuo da uz Božiju pomoć ima veliku karijeru, da je osvojio sedam evropskih i tri svjetske medalje.

Evropski i svjetski šampion Majdov poručio je da će odmoriti i vratiti se uz pomoć Gospoda u novi početak i nove pobjede.