latinica  ћирилица
15/09/2024 |  20:19 ⇒ 21:15 | Autor: RTRS

Đokić: Promjenom lokalne vlasti do snažnog razvoja i boljih Lopara

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je večeras na predizbornoj tribini u Loparama da ovoj opštini treba nova politika i lokalna vlast koja će zajedno sa Vladom Republike Srpske omogućiti snažniji ekonomski razvoj.
Petar Đokić u Loparama - Foto: Ustupljena fotografija
Petar Đokić u LoparamaFoto: Ustupljena fotografija

- Moramo napraviti važan zaokret zato što Lopare konstantno gube stanovništvo i postaju sve starija opština u kojoj nema neke perspektive za održiv život - rekao je Đokić.

On je naveo da su prvenstveno važne promjene u sferi ekonomije, ali i reforma kojom će u lokalnim zajednicama načelnici biti nosioci borbe za privredni razvoj, a ne oni koji ga blokiraju.

- Ekonomski rast i razvoj Republike Srpske je preduslov obrane i zaštite Srpske i na prvom mjestu nam je odbrana identiteta Republike i njenih vrijednosti, ali ako ne budemo ekonomski još brže napredovali, to može u budućnosti ugroziti Srpsku - poručio je Đokić.

Prema njegovim riječima, treba zaustaviti negativne migracije i stvoriti prostor koji će biti zanimljiv za nove investicije.

Lider Socijalističke partije je pružio snažnu podršku kandidatu SNSD Stevanu Sandiću za načelnika Lopara, a kritikovao je političke snage koje svoju kampanju zasnivaju na, kako je rekao, nečemu što ne postoji.

- Vlada Republike Srpske nije dobila nikakav zahtjev za eksploataciju litijuma na području Majevice, niti to razmatra, tako da svi oni koji kampanju grade na toj priči podmeću narodu kukavičje jaje - istakao je Đokić.

Nosilac odborničke liste SP u Loparama Cvjetko Tomić pozvao je sugrađane da podrže ovu listu za koju je rekao da je spoj mladih i školovanih ljudi, kao i onih iskusnih u politici.

- Treba nam podrška da, prije svega, zadržimo našu mladost na ovim prostorima i obezbijedimo nova radna mjesta - rekao je Tomić.