latinica  ћирилица
16/09/2024 |  06:59 ⇒ 08:08 | Autor: TANЈUG

Identifikovan uhapšeni u vezi sa pokušajem ubistva Trampa

Muškarac koji je uhapšen u vezi sa pokušajem ubistva republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa u Vest Palm Biču na Floridi identifikovan je kao Rajan Vesli Raut (58), prenosi agencija AP pozivajući se na troje zvaničnika.
Američka policija (Foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH) -
Američka policija (Foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH)

Agenti tajne službe otvorili su u nedjelju vatru na osobu naoružanu poluautomatskom puškom koja je uperila oružje ka Trampovom golf klubu dok je on igrao golf.

Tramp je nepovrijeđen i na bezbjednom, saopštila je policija, a FBI incident istražuje kao "pokušaj ubistva", navodi Glas Amerike.

Јedan od agenata je video automatsku pušku čiji je vrh virio iz grma blizu golf terena, a agenti Tajne službe su ispalili najmanje četiri okvira municije na osumnjičenog, nakon čega je muškarac bacio pušku, dva ranca i druge predmete i pobjegao u crnom sportskom automobilu.

Očevidac je uspio da fotografiše automobil i registarske tablice, saopštio je lokalni šerif.

Organizovana je brza potjera i osumnjičeni je uhapšen u susjednom okrugu.

Tramp je nakon pucnjave svojim pristalicama poslao imejl navodeći da su se čuli pucnji u njegovoj blizini.

- Prije nego što se glasine otrgnu kontroli, želim da čujete ovo prvo: bezbjedan sam i dobro! - prenijela je agencija Rojters, navodeći da je imala uvid u imejl.

Agenti su bili nešto ispred Trampa kada su spazili osobu sa puškom, navode zvaničnici.

Nekoliko lokacija na obodu imanja su mjesta gde igrači golfa mogu da se vide kroz ogradu.

Kada Tramp igra golf, agenti tajne službe generalno obezbjeđuju površinu oko nekoliko rupa ispred i iza njega, a na terenu je uvek i oklopno vozilo kako bi Tramp mogao da se brzo zaštiti u slučaju prijetnje, navodi Glas Amerike.