latinica  ћирилица
16/09/2024 |  07:44 ⇒ 07:52 | Autor: SRNA

Vozači oprez - kolovozi mokri i klizavi

Vremenski uslovi jutros su loši za vožnju zbog kiše koja pada u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, kolovozi su mokri i klizavi, a vidljivost je smanjena, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Mokri kolovozi - Foto: RTRS
Mokri kolovoziFoto: RTRS

Vozače upozoravaju na učestale odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim zonama, pa se vozačima savjetuje da budu strpljivi i da brzinu prilagode trenutnim uslovima i da izbjegavaju rizična preticanja

Zbog izgradnje mosta na regionalnom putu Razboj-Rudanka do 27. septembra dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja za prelaz transportera i teške mehanizacije.

Izmjene u saobraćaju, zbog radova, su i na magistralnom putu Donja Bukovica-Vršani i Vršani-Bijeljina, Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, Gacko-Tjentište u Sastavcima, na području Han Pijeska i Sokoca, Dobro Polje-Miljevina, Sastavci-Ustiprača, Brod na Drini-Hum, Gradiška-Kozarska Dubica, Teslić-Podjezera i na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta.

Zbog radova u tunelima "Cera tri", "Strogonik", te "Pasjaci" i "Hamšil" izmjene su na magistralnom putu Brodar-Višegrad, zatim u tunelu "Kotva dva" na dionici Međeđa-Brodar i u tunelu "Trgovišta" na putu Brodar-granica Republike Srpske i Srbije.

Do povremene obustave, zbog miniranja terena, dolaziće na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča u Kostajnici.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, u Ljeskovim vodama, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Izmjene su zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola, te na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Zbog klizišta zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu dionica Stari Ugljevik-Glavičice, a jednom trakom vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

U Banjaluci se zbog izgradnje tri kružna toka na zapadnom tranzitu i na magistralnom putu na ukrštanju sa Alejom Svetog Save /kod Kampusa/ i Bulevarom vojvode Živojina Mišića /kod Audi servisa/ saobraća veoma usporeno.

U FBiH u toku je izgradnja pješačke staze uz magistralni put Prozor/Rama-Јablanica u mjestu Ustirama, pa se svakog dana osim nedjelje vozi usporeno, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Takođe, u toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Olovo-Semizovac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na Karakaju kod Zvornika na snazi je zabrana saobraćaja za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, pa se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.