latinica  ћирилица
16/09/2024 |  10:31 | Autor: SRNA

Tomislav Pantić prebačen u zatvor kod Podujeva

Srbin Tomislav Pantić /84/, koga je takozvana kosovska policija uhapsila pod sumnjom da je počinio navodni ratni zločin, prebačen je u zatvor kod Podujeva i, prema posljednjim informacijama, u teškom je zdravstvenom stanju, izjavio je njegov sin Aleksandar Pantić.
Kosmet - Foto: TANЈUG
KosmetFoto: TANЈUG

Pantić je rekao da je jedina "krivica" njegovog oca što nije htio da proda stan i imanje, kao i što je svojevremeno bio direktor kombinata "Dubrava".

On je naveo da njegov otac ima ugrađena tri stenta i nekoliko bajpasova, da je u teškom stanju i da od petka ne ustaje iz zatvorskog kreveta.

Istakao je da Tomislav nikada nije bio pripadnik ni vojnih ni policijskih formacija i da nisu imali razloga da strahuju od policije, te da su često zajedno dolazili na Kosovo i Metohiju da obiđu imanje.

- Živeli smo u Istoku, gde smo imali stan, a u selu Crnce, gdje su mi rođeni otac i deda, imamo 15 hektara imanja, dok nam je kuća srušena. Otac i ja smo i posle raseljeništva često obilazili stan i imanje - objasnio je Pantić za Večernje novosti.

Proteklog četvrtka po povratku iz sela, kada je sa njima bio i Aleksandrov dvadesetogodišnji sin Lazar, četvorica pripadnika policije su njegovog oca, koji je sjedio na zadnjem sjedištu automobila, izvukli i stavili mu lisice.

Aleksandar je ispričao da su prošle sedmice išli na Kosovo i Metohiju po pozivu iz opštine Istok zbog navodno pogrešno popunjenih podataka oko imovine, što izaziva sumnju da je hapšenje njegovog oca planirano.

Tomislav Pantić je uhapšen 12. septembra, a njegov advokat Vasilije Arsić izjavio je nakon hapšenja da je njegov branjenik uhapšen kada je došao da obiđe svoje imanje i da provjeri dokle se stiglo sa sudskim sporom koji vodi za povratak imovine.

Arsić je tada rekao da tokom ispitivanja nijedan događaj, datum, kao ni opis događaja koji su pomenuti ne govore u prilog tome da je Pantić počinio ratni zločin.