latinica  ћирилица
16/09/2024 |  13:27 ⇒ 13:32 | Autor: SRNA

CIK BiH: Modernizovana oprema za upravljanje izbornim materijalom

Centralna izborna komisija BiH dobila je 15 bar-kod skenera i dvije aplikacije koje će pomoći praćenju i kontroli izbornog materijala.
CIK - čitači bar-kodova (Foto:  www.izbori.ba) -
CIK - čitači bar-kodova (Foto: www.izbori.ba)

Oprema je obezbijeđena zahvaljujući Misiji OEBS-a i Ambasadi Velike Britanije u BiH.

CIK BiH rukuje velikom količinom materijala, za lokalne izbore je riječ o 35.000 različitih bar-kodova, a za opšte izbore oko 70.000 bar-kodova.

Iz CIK-a ističu da efikasan sistem za upravljanje ovim materijalima može poboljšati organizaciju, smanjiti greške i obezbijediti brzu dostupnost ključnih resursa.

Kao prednosti u odnosu na manuelne metode za upravljanje skladištem, iz CIK-a navode efikasnost i uštedu na vremenu, preciznost i smanjenje grešaka, unapređenje bezbjednosti, bolju organizaciju i preglednost, optimizaciju troškova, te bolju analizu i izvještavanje.

Softversko rješenje za upravljanje skladištem je ključno za unapređenje efikasnosti, bezbjednosti i transparentnosti rada i smanjuje troškove, povećava produktivnost i omogućava bolju organizaciju, čime se stvara osnova za pouzdan rad skladišta.

Za CIK, posebno u kontekstu izbornih ciklusa, aplikacija će obezbijediti da svi materijali budu dostupni, pravilno evidentirani i na vrijeme distribuirani.