latinica  ћирилица
16/09/2024 |  16:49 ⇒ 16:54 | Autor: RTRS

Košarac: Konaković kao papagaj ponavlja poruke američkog ambasadora

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković, umjesto da osluškuje potrebe bošnjačkog naroda i rješava nagomilane probleme u FBiH, kao papagaj ponavlja političke poruke američkog ambasadora Majkla Marfija, ocijenio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

Košarac je rekao da Konaković očito kreira svoju politiku u dogovoru sa Marfijem, umjesto sa Bošnjacima i u interesu tog naroda.

- Stičem utisak da ono što Konaković priča ne razumiju čak ni Bošnjaci, već isključivo američka Ambasada. Danas je opet pokušao da prikupi pokoji politički poen napadima na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Srpsku, uz neizostavnu mantru o nepostojećem malignom ruskom uticaju - istakao je Košarac.

Košarac je naveo da mu nije jasno kako Konaković, koji je u više navrata odlazio u Laktaše i razgovarao sa predsjednikom Srpske, nije shvatio da Dodik nije čovjek koji radi po bilo čijem diktatu.

- Dodik je lider čija je politika zasnovana na potrebama srpskog naroda i interesima Republike Srpske. To je čovjek mira, stabilnosti i dijaloga, koji insistira na poštovanju Ustava i Dejtona, te dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez uticaja međunarodnog faktora - istakao je Košarac na "Instagramu".

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

On je istakao da Konaković i njemu slični, koji danas kritikuju Dodika, rade po diktatu zapadnih centara moći, licemjerno optužujući Srpsku za blokade u BiH.

Košarac je podsjetio Konakovića da je evropski put Srpske i BiH zaustavljen zbog unutarbošnjačkog sukoba u FBiH.

- Dakle, neka pospremi svoje dvorište! No, očigledno je da Konaković nema političke snage da se obračuna sa Bakirom Izetbegovićem i SDA, pa svoje političke mišiće pokušava bildati napadima na Dodika i Srpsku. Uzalud troši vrijeme! - napisao je Košarac.

On je poručio da je Srpska stabilna, politički organizovana, sa jasnom vizijom i jakim institucijama i djeluje u skladu sa Ustavom i Dejtonom, poštujući dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda.