latinica  ћирилица
16/09/2024 |  17:17 ⇒ 17:18 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Donesena odluka o neradnoj nedjelji

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš donijeli su danas odluku o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području opštine, a kojom je nedjelja definisana kao neradni dan.
Sjednica Skupštine opštine - Foto: SRNA
Sjednica Skupštine opštineFoto: SRNA

Načelnik opštine Zdenko Sakan rekao je da je cilj ove odluke, prije svega, unapređenje radničkog statusa.

- Nedjelja se u većini razvijenih zemalja posmatra kao porodični dan koji je posebno značajan za žene, a upravo one su većinski trgovinski radnici u našoj lokalnoj zajednici - istakao je Sakan.

Odbornici su usvojili i godišnji program rada Dječijeg vrtića "Larisa Šugić" za ovu godinu, uz napomenu da u ovoj obrazovnoj ustanovi trenutno boravi 293 djece raspoređene u 11 uzrasnih grupa.

Donesena je odluka da neraspoređeni suficit za 2023. godinu od 298.340 KM bude usmjeren za kapitalne izdatke u ovoj godini, odnosno za održavanje, rekonstrukciju i adaptaciju saobraćajnih objekata.

Odbornici su jednoglasno donijeli odluku o uspostavljanju saradnje opštine Kotor Varoš sa opštinom Sokobanja iz Srbije.

Usvojeni su, između ostalog, izvještaji o izvršenju budžeta opštine za prvih šest mjeseci ove godine, te radu Opštinske uprave i Turističke organizacije za prošlu godinu.