latinica  ћирилица
17/09/2024 |  09:01 ⇒ 10:32 | Autor: RTRS

Cicović: "Dani Srpske u Srbiji" imaju za cilj očuvanje srpskog jedinstva (VIDEO)

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" ima za cilj očuvanje srpskog jedinstva, našeg pisma i jezika, kao i jačanju odnosa naše Srbije i naše Republike Srpske, rekao je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Mlađen Cicović - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Mlađen CicovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Svečano otvaranje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" je 20. septembra u 20 časova u Beogradu.

- To je 12 po redu manifestacija i održaće se u 12 gradova Srbije gdje ćemo predstaviti sve dijelove Srpske. Veoma značajni biće i privredni susreti i u direktnim razgovorima učinićemo sve da što više naših proizvoda bude na policama u Srbiji - naglasio je Cicović. 

Cicović je ponovio da su Srpska i Srbija izloženi velikim pritiscima i iskušenjima.

- Traži se od Srbije da se odrekne svoje kolijevke Kosova i Metohija, da se Republika Srpska odrekne sebe sama, a zajedno od Srbije i Srpske da se odreknu jedna druge. Predsjednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić na vrijeme su prepoznali sva iskušenja, počeli smo da radimo zajedno na svim temama koje su nam važne. Sjećamo se svih naših stradalnih, koji su ugradili svoje živote u temelje Srpske i Srbije. Ukoliko ne budemo poštovali svoju prošlost, ne možemo se nadati dobru ni u budućnosti. Mi smo jedan narod i ukoliko budemo jedinstveni i sabrani jasno ćemo obezbijediti svoju budućnost ali i mir na ovim prostorima i regionu - zaključio je Cicović.