latinica  ћирилица
17/09/2024 |  12:49 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Srbac - perspektivna opština koja gradi stanove za mlade bračne parove

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas u Srpcu da je ova lokalna zajednica u svim segmentima perspektivna, a primjer toga je izgradnja 20 stanova za mlade bračne parove po cijeni nižoj od tržišne.
Šulić i Dragosavljević - Foto: SRNA
Šulić i DragosavljevićFoto: SRNA

- Srbac jeste perspektivna lokalna zajednica, ali sigurno i korak ispred ostalih, što je vidljivo iz projekta izgradnje stanova za mlade bračne parove. Ministarstvo je podržalo i više turističkih projekata u ovoj opštini - rekao je Šulić novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Srbac Mlađanom Dragosavljevićem.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi i o dodjeli paketa za socijalno- ugrožene porodice.

Kada je riječ o prirodnom rezervatu Bardača, Šulić je naveo da će isntitucije Republike Srpske učiniti sve da ovo područje bude sačuvano iako je dio privatizovan.

Dragosavljević je ocijenio da je saradnja opštine Srbac sa Ministarstvom trgovine i turizma veoma dobra.

- Ovo je potvrđeno realizacijom niza projekata, a dio njih se odnosi na turizam i sprovođenje kampanje "Društveno odgovorni" - rekao je Dragosavljević.

On smatra da je značajno što trgovački lanci u Srpcu sprovode ovu kampanju jer građani mogu da kupe različite proizvode po nižim cijenama.

Šulić i Dragosavljević posjetili su i Tržni centar "Merkator" u kojem se sprovodi kampanja "Društveno odgovorni", a resorni ministar je rekao da su istaknuti proizvodi čije su cijene snižene.

- Građani mogu da kupe pelene po cijeni koja je niža za 10 KM, ulje za 1,3 KM, tjesteninu i niz ostalih proizvoda - naveo je Šulić.