latinica  ћирилица
17/09/2024 |  17:03 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Višković: Novo Goražde - mjesto koje ima budućnost i treba da nastavi da se razvija (VIDEO)

Novo Goražde je za Vladu Srpske veoma važno mjesto i očekujem da ova lokalna zajednica nastavi da se razvija, jer ima budućnost, istakao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.
Radovan Višković u Goraždu - Foto: RTRS
Radovan Višković u GoražduFoto: RTRS

- Mnogi se zavaravaju da se lokalne zajednice posmatraju po veličini. Nekad je važnije posmatrati njen geografski položaj. Novo Goražde za Srpsku ima strateški značajno mjesto - izjavio je Višković.

On se zahvalio načelnici što je u proteklom periodu na domaćinski način vodila ovu lokalnu zajednicu.

Višković je dodao da je ova lokalna zajednica bila dovedena na ivicu stečaja, prije osam godina, kada su dugovali tri godišnja budžeta, odnosno kada niko nije plaćao obaveze prema državi

- To je bilo kao da je neko imao namjeru da ugasi ovu opštinu, ali to je promijenjeno, prije svega zahvaljujući Petkovićevoj koja će nastaviti da upravlja ovom lokalnom zajednicom uz pomoć Vlade Republike Srpske - istakao je Višković nakon sastanka sa načelnikom opštine Novo Goražde Milom Petković.

Višković je ukazao da se u Novom Goraždu gradi kulturni centar sa različitim sadržajima koji će imati sve što je potrebno lokalnoj zajednici.

- Zajedno sa opštinom u narednom periodu biće donesena odluka da od investitora bude otkupljen objekat koji je u izgradnji u Novom Goraždu i da bude priveden namjeni. Želja načelnice i njenih saradnika je da to bude za mlade bračne parove, za interno raseljena lica, a Vlada Srpske će kao i do sada pružiti svoju podršku. Očekujem da se ova lokalna zajednica razvija na isti način kako se razvijala do sada - istakao je Višković.

On je naglasio da Novo Goražde ima budućnost.

- Јeste malo mjesto, jeste mali broj stanovnika, ali ljudi mogu da žive svoji na svome i bezbjednosno posmatrano, iako ovdje ima i bošnjačkog stanovništva, ponosan sam na činjenicu da skoro nije zabilježen nijedan nemili događaj i na tome treba raditi, gajiti te odnose i u budućnosti - rekao je Višković.

Načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković izjavila je danas da je sa premijerom Viškovićem razgovarala o mogućnosti kupovine zgrade za mlade bračne parove s obzirom da je jedan od ključnih problema u ovoj opštini nedostatak stambenog prostora.

- Nadam se da će naredne godine ovaj projekat biti realizovan. Vlada Republike Srpske kontinuirano pomaže opštinu Novo Goražde - naveća je Petkovićeva.